Descriere
Scorțișoara este un condiment obținut din scoarța interioară a mai multor specii de arbori din genul Cinnamomum. Scorțișoara este folosită în principal ca un condiment aromatic și aditiv aromatizant într-o mare varietate de bucătării, mâncăruri dulci și sărate, cereale pentru micul dejun, snack-uri, ceaiuri. În bucătăria noastră folosim scorțișoara mai ales în compoziția produselor de cofetărie sau pentru deserturi. Scorțișoara și aroma ei ne duce cu gândul la sărbătorile de Crăciun, la vinul fiert, la ceaiuri și la cozonaci aburinzi.
Scorțișoara energizează, are un efect astringent și antibacterian, te ajută în perioadele stresante și încărcate și are multe alte proprietăți benefice organismului. Scorțișoara conține uleiuri eterice, magneziu, fier și calciu, și are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii. De asemenea, scorțișoara ajută împotriva infectiilor bacteriene sau fungice. Sorțișoara reduce efectele de rezistență la insulină, și are un efect de reducere a nivelului de glucoză din sânge.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.