Descriere
Chimionul este adesea confundat cu chimenul, deoarece cele două condimente arată aproape la fel. Deși au aproape aceeași formă, semințele de chimion au o culoare mai deschisă decât semințele de chimen. Chimionul are semințe alungite cu șănțulețe pe lungime și sunt de culoare maro-verzuie cu tente spre gri, iar ca dimensiune sunt puțin mai mari ca semințele de chimen.
Chimionul are o aromă distinctă și bogată, este picant, arzător, ușor amar și nu seamănă la gust cu chimenul, care are o aromă dulce-picantă, cu note forale și de piper.
Chimenul se folosește la produsele de panificație, la sosuri, se adaugă în brânzeturi sau se amestecă cu alte condimente. Sub formă de pulbere își pierde relativ repede aroma, de aceea vă sfătuim să cumpărați chimion sub forma de semințe pe care le puteți măcina la nevoie chiar inainte de a le folosi.
Chimionul are efecte benefice asupra copiilor, femeilor însărcinate sau a celor care alăptează. Chimionul are proprietăți anticancerigene, stimulează secrețiile pancreatice și este o importantă sursă de fier.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.